onsdag 20 november 2013

Besök på barnreuma, BUS i Lund.

I dag var det dags för ett besök på Barnreumatologen i Lund. En gång i halvåret kollar de genom Jacob för att se hur hans leder mår, han visar ju lite tecken på EDS :/.
Här kan ni läsa om EDS, bindvävssjukdom.


Först kollades vikt och längd. Efter att de försäkrat Jacob om att han inte skulle behöva få en spruta, så gick han med på att kollas upp ;). 16,5kg och 103 cm lång. Vår fina stora, lilla kille.

Läkaren, som verkligen är kanonbra, kollade sedan genom varenda led i kroppen. Det kittlades lite, men han berömde Jacob, som hela tiden var på gott humör och skötte sig exemplariskt.
Det konstaterades att det är status quo, fortfarande klart överrörlig i fötter, ben och händer. Det ordinerades stabila skor, annars ska vi köra på som vanligt. Nytt besök om ett halvår om Jacob inte får mer ont. Han klagar ju redan på smärta i fötter och ben, och gnider ofta händerna som om de värker. Men han har full fart och mår bra, så vi avvaktar. Det är ok när de inte vill tvinga på barnen en massa undersökningar. Röntgen kan vänta, man kan ju ändå inte göra något.
En remiss ska dessutom skickas till hematologen i Malmö, Jacobs vita blodkroppar är lite låga i antalet. En förklaring till varför han ofta får feber, förkylningar osv...
Låååång näsa till alla som tyckte att jag vabbade liite för ofta.

2 kommentarer:

Anna sa...

Lilla älsklingen! Hoppas att han inte har för ont, så att han kan leka och busa som alla kompisarna! <3

Det där med VAB. Konstigt vad folk som inte har barn, eller som har barn som vuxit från de värsta virusattackerna, kan ha åsikter om sådant. Samtidigt är det säkert samma människor som på sin tid svor över de föräldrar som lämnade sjuka barn på dagis och smittade alla andra. :( Vad ska man göra när barnen är sjuka? Vi lämnar bort dem till främmande människor varje dag annars, ska de inte få vara hemma hos oss åtminstone när de är sjuka?? Jag blir så arg!!

Hoppas att den nya utredningen visar på något som enkelt kan åtgärdas med en pytteliten pilla som smakar gott när man sväljer den. ;) KRAM!

Anonym sa...

Alltså, folk som lämnar sjuka barn på dagis eller själv går och jobbar när de är helt genomförkylda - jag blir tokig. De smittar ju alla andra, som sen måste stanna hemma istället.
Detta är ju en av de bästa anledningarna att nyttja VAB: för alla andras skull. Bättre ett sjukt barn och en VABande förälder än tjugofem sjuka vuxna som inte kan jobba.

Undrar om jag också har låga vita blodkroppar. Blir jämt sjuk. :(