söndag 17 februari 2013

Att barn lätt råkar ut för förgiftningstillbud i hemmen...

... det har man ju läst, och därför är vi väldigt noga med var vi ställer flaskor och burkar av olika slag. I dag lyckas Jacob ändå skrämma slag på oss när han, i min närvaro, råkade få i sig liiite barn-tvål-finger-färg...
En liiiten mängd röd tvål slank in i munnen, det luktar ju så gott..., och effekten kom direkt.
Jacob klöktes, hostade, klöktes, grävde med fingrarna i munnen och fick panik. Tanken på någon risk för förgiftning föll bort direkt, däremot kom ju rädslan över att skiten skulle fräta hål i mun och svalj på lillkillen... Fan vet vad dessa "barnvänliga"produkter innehåller...
Upp med killen ur badet, kollade snabbt tavlan med olika tips på hur man hanterar olika förgiftningstillbud, torkade tungan och gav vätska. Vilket han totalvägrade... Det smakade starkt i munnen och mamma vill att jag ska skölja ner det?? NO WAY!
Nu börjar han hosta och klökas igen... Hm, what to do?!?  Giftcentralen? Japp.
Får reda på att risken är liten för att han ska ha skadats, MEN - håll koll. "Hostar han mer och blir hes.. då kör ni in!"
"Men mängden var ju så liten och det är ju barnvänligt?"
"Är de superdryga och löddrar mycket så kan slemhinnorna bli irriterade och svullna. Så det kan bli farligt även om det inte fräter..."
Naturligtvis...
"Ge smör! Fettet hindrar att det löddrar."
Ok...

Jacob blev nöjd när han fick tekaka med massor av smör och ett glas mjölk :). Han åt mest smör, helst med pekfingret, men det var ok just i kväll. Helt ok.

Man vaknade liksom till, lite grann.


2 kommentarer:

Monni sa...

Ojdå! Vilken rysare!
Kram till er båda <3

Anna sa...

Men lille gubben! Usch, vad jobbigt, svårt att hålla sig cool i det läget. :( Tur att det finns smör! Vilken lyx att få vräka i sig, liksom. ;) Och skönt att det gick bra!
KRAMAR!