torsdag 22 juli 2010

Jag kommer att få lida för detta...

... det är en sak som är säker ;)
I år har vi inte några speciella planer för vad som ska hända under semestern. Rickard har gjort en hel del:
  • fixat så att flaggstången har komit på plats
  • planterat blommor och gkort iordning i planeringen som tidigare var en hög med div trädgårds-avfall
  • mm

men annars så har almanackan varit tom på aktiviteter.

MEN, idag så tog vi en liten Österlen-road trip :D. Jag kände ett stort behöv av att lämna husets fyra väggar, ialla fall för några timmar, så vi pös iväg. Bara R och jag :D:D:D.

Som vanligt så hade vi inte planerat nåt vidare inför vår lilla utflykt. Vi brukar komma på detta när vi väl kommit iväg, det här med att vi kanske skulle gjort lite research innan...bara så vi i allafall vet vart vi ska köra...och att vi kanske hade kunnat veta liiite mer om våra resmål.

Vi började i Kivik och tog oss sedan söderut. I KIVIK strosade vi lite i hamnen, beundrade utsikten och blev ordentligt svettiga. Oj, vilken värme... Det blev bara ett kort besök, sedan njöt vi av bilens AC och styrde färden mot STENS HUVUD. Hm...

Ett besök på Stenshuvud innebär motion. Med foglossning, extrem värme och en mage som blev ordentligt hård mellan varven, så innebar det... PINA. Men oj, vilken utsikt!! Men, jag kommer att få lida för denna vandring... Efter en paus med isglass och kall dricka så bar det iväg till GLIMMINGHUS.

Många trappor blev det... Men med Rickard som drag-, och fös-hjälp så gick det alldeles utmärkt. Tar man det bara lugnt och i sin egen takt, så funkar allt. Ett besök i restaurangen hann vi oxå med. En sallad för dyra pengar och kall dryck :), helt ok.

Nästa stop var ALES STENAR... Än en gång fick R agera fösare och dragare ;), men utsikten var värd alla sammandragningar och ömma fogar. Allt i egen takt, som sagt :). På vägen ner så stannade vi till i hamnen som är underbar och där såldes dessutom både polka och blåbärsglass. Lycka :D.

Kvällen blir ganska stillasittande... Hö höft-regionen är inte min bästa vän just nu, men ska man leka super woman så... Förkylningen har INTE blivit värre, så jag hoppas att den försvann i ren förskräckelse.

Bilder kommer :D

Inga kommentarer: