måndag 21 september 2009

... det tar aldrig slut...

... kanske meningen med livet... eller det är bara vår tur nu ett tag. Hoppas att det inte varar så länge till, känns som om det räcker för ett tag framöver just nu..
ska man be till högre makter om vägledning? För att få veta hur man ska ta itu med allt som ska göras... För att göra rätt val. Ska man lyssna till hjärtats eller hjärnans röst?
Ska man anmäla en 14-åring för misshandel? Är det rätt eller fel? Knytnävsslag och rejält stryptag... Hatar killen just nu, men ska jag sansa mig? Vilket är bäst för hans framtid, anmälan eller inte?? Ska jag överhuvudtaget tänka på honom?
Första tanken är solklar: Anmälan på direkten, ringa upp föräldrarna och skälla ut dom, skrika, gråta...
När man sansat sig: anmälan? Lugna ner sig och kanske vänta lite med att ringa föräldrarna tills skolpersonalen ringt, för de lovade dom ju... Höra lite av allas version..vilket visade sig vara VÄLDIGT OLIKA...

Nu har jag pratat med Amanda ( väldigt mycket och länge), rektor och Rickard naturligtvis...
I morogn fortsätter skolans utredning. Killen säger att Amanda hoppade på honom först..
.. Eh, ursäkta mig ett par sekunder..HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
... inte troligt. Jag förklarade för rektorn att Amanda visst kan vara käftig , men hoppa på en kille..nope. Slagits har hon aldrig gjort.
Hon svär att hon inte rört honom. Om vi inte tror på henne, vem ska då göra det.

Livet är fullt av olika val...olika ställningstagande. Jag är så TRÖTT på att välja och fixa. Är så TRÖTT på att ordna upp och reda ut. Trött på att förklara och försvara. Är så trött...

4 kommentarer:

Anna sa...

Klart att ni ska anmäla honom. Låt hans föräldrar se till hans bästa, ni måste koncentrera er på Amandas bästa. Killen snedtände och gick till överdrift. Om hans föräldrar inte lärt honom att det inte är OK kanske det är på tiden att de får en tankeställare. Annars kommer han att fortsätta.

Hur mår hon, vår lilla tjej? :(

Unknown sa...

Du har antagligen helt rätt, som vanligt;) <3<3 Ibland behöver man bara en bekräftelse på sina egna tankar:).

Hon får lite flashbacks och blir ledsen och skakis, mest ledsen är hon nog över att han ljuger.

Far sa...

Våld och misshandel SKALL anmälas i alla lägen oavsett vad rektorer tycker.Stävjas inte våld i tid tror vederbörande våldsman att det är OK att lösa konflikter med nävarna. Tror att de flesta skolor här har 0-tolerans mot våld

Monni sa...

ANMÄL!!! Jösses, blir rent yr av ilska. Inget snack, lyssna på Far!